Werbeckzang 

Groningen

Werbeck zang in Groningen

Werbeck zang in Groningen zal vanaf september 2015 in verschillende vormen worden aangeboden. We beginnen weer met een koor; er kan worden deelgenomen aan de scholingsweg en er worden zanglessen aangeboden.

We zijn in de gelukkige omstandigheden dat Janneke Moes eens in de twee weken naar Groningen komt om hier de Werbeck vorm te komen geven. Janneke had tot voor kort de leiding van de Werbeck opleiding in Finland. Janneke heeft juist in Utrecht haar opleiding Koordirectie afgerond.

Werbeck zang geeft op een bijzondere manier toegang tot ons zelf en de wereld om ons heen. We verbinden ons met de klankwereld en tegelijk ook met de wereld van de spraak. Zingen combineert beide werelden, en bij de Werbeck methode gaat het er om dit op zo'n manier te doen dat beide werelden in hun waarde blijven en elkaar respecteren, zowel de spraak als de klank hebben hun eigen verschijningsvorm, en die wordt moeiteloos gevonden bij het beoefenen van de Werbeckzang. Het resultaat is dat de teksten goed verstaanbaar zijn en dat de klank de ruimte vult en het om ons heen gaat klinken. De adem voorziet de klankstroom; de klank sublimeert de adem; er is nooit meer een adem te kort, ook al had je last van hyperventileren of wat voor akeligs ook op dit gebied. De problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Bij de meditatieve scholingsweg zullen de oefeningen meer centraal staan en hun uitwerking hiervan op je hele zijn. Bij het koor zal met name de samenklank, de koorklank en het plezier in samen zingen voor op staan. De inzing oefeningen ondersteunen heel gericht bij het “lichaamsvrij” en moeiteloos mooi zingen. De zanglessen tenslotte geven de mogelijkheid om ieder op zijn of haar eigen wijze de gelegenheid te geven om te groeien. Groeien in adembenemend mooi zingen, of groeien in meer present en in harmonie te zijn met wie je ten diepste bent, of weer te kunnen zingen met een stem waarvan je dacht dat die het al lang niet meer deed, of gewoon te genieten van de heerlijke aandacht om je zelf zingend van uit je hart te uiten, of toch de stap te wagen op een gebied waarvan je dacht dat je dat domweg niet kunt.
Kom laten we samen zingen.

Voor meer informatie:

Marian Osse
Walstraat 1, 9711 VP Groningen
050 3140490

Zie ook:
Valborgkoor: www.valborgkoor.nl
Valborg Ensemble: www.valborgensemble.nl

print deze pagina...

© Antroposofie in Groningen 2010-2018